Welkom bij My Routeplanner, uw eenvoudige routeplanner met Google Maps. Lees meer...

Probeer My Routeplanner

Uw auto vervangen met car-sharing, auto-verhuur en zelfrijdende auto's?

Een paar jaren geleden scheen dat idee absurd te zijn... Maar over de laatste jaren is er veel gebeurt dat dit zou kunnen vergemakkelijken. Ten eerste hebben diensten zoals Uber taxis veel goedkoper gemaakt. Kort termijn auto-verhuur, al lang mogelijk met Cambio in Brussel, zal ook over de komende jaren veel meer beschikbaar en aantrekkelijk worden met de aankomst van bedrijven zoals Zip Car en Ubeeqo in Belgie.

Is auto-eigendom bijna over? Zullen we in de toekomst niet alleen onze eigen auto niet meer hebben, maar autos die zichzelfs ook sturen? Dat is heel waarschijnlijk...

Phase 1
Iedereen wil een auto hebben.
Phase 2
Occasionele taxi gebruik en gebruik van eigen auto.
Phase 3
Groeiende gebruik van diensten zoals Uber met bestuurder - auto-eigendom daalt.
Phase 4
Groeiende gebruik van diensten zoals Uber en kort-termijn auto-verhuur.
Phase 5
Gebruik van diensten zoals Uber met zelfrijdende auto's — dit gebeurde voor het eerst in Pittsburgh in de Verenigde Staten in de zomer van 2016 met een aangepaste Volvo XC90, en onder toezicht van een persoon op de plaats van de bestuurder (Bloomberg artikel).

Firmas zoals Uber, Zip Car en Ubeeqo maar ook Apple en Tesla zijn nu allemaal bezig met de toekomst van autos in onze levens. Een leven waarin je je geen zorgen moet maken over het bezit, reparatie en verzekering van een auto, en waarschijnlijk ook niet moet sturen.

In aanvulling, zijn anderen bedrijven het openbaar vervoer aan 't herdenken, van de futuristische bus in China, waarover twijfels snel naar voren zijn gekomen na de lancering in Hubei, tot de Hyperloop in California, die tot doel heeft capsules in buizen door lineaire inductiemotor en luchtcompressoren te stuwen voor een high-speed transportsysteem voor de passagiers, die ook als "volkomen onrealistisch" genoemd wordt door sommige deskundigen.

Heb je My Routeplanner nuttig gevonden?

Deel My Routeplanner met je vrienden op Facebook.

Het is tijd om uw auto te vervangen door car-sharing, korte termijn verhuur en zelfrijdende auto's ....

Moe van een auto te moeten kopen, onderhouden, verzekeren en wat nog met uw auto? Het antwoord is hier: Moet ik mijn auto vervangen met car-sharing, verhuur en zelfrijdende auto's?

Of ontdek andere bladzijden op My Routeplanner.

My Routeplanner.be België biedt u een duidelijke online wegbeschrijving applicatie. Bovendien zal je op myrouteplanner.be ook lokaal nieuws, verkeersinformatie, en bestemmingsadvies vinden. Herontdek met ons Vlaanderen, Wallonie, onze buurlanden en een heleboel minder bekende plekken. Gebruik dan onze routeplanner om jouw routebeschrijving te berekenen. En als je liever met een autonavigatie of GPS systeem zou willen reizen? Geen probleem, MY ROUTEPLANNER besteed een volledige sectie aan autonavigatie systemen om je helpen kiezen.