Welkom bij My Routeplanner, uw eenvoudige routeplanner met Google Maps. Lees meer...

Probeer My Routeplanner

Autonavigatie systemen en GPS - My Routeplanner - Envoudige routeplanner en maps

Artikel van Wikipedia.

Een routenavigatiesysteem is apparatuur waarmee instructies (visueel en/of met een stem) te verkrijgen zijn over de te volgen route naar een bestemming. Deze satellietnavigatiesystemen kunnen worden uitgevoerd als inbouw- (voornamelijk in auto's), of als draagbaar systeem. Daarnaast kunnen PDA's en GSM-telefoons geschikt zijn om als routenavigatiesysteem te functioneren.

De inbouwsystemen worden vaak gecombineerd met een autoradio. De draagbare systemen kunnen worden gebruikt door wandelaars, fietsers, motorrijders (gemonteerd op een speciale beugel) en schippers.

Bekende merken zijn TomTom, Garmin, Mio Technology, Medion, ViaMichelin, Pioneer, Alturion, NAVIGON, MapSonic en VDO Dayton (gebaseerd op het eerste in Nederland commercieel verkrijgbare navigatiesysteem, CarIn van Philips).

De plaatsbepaling wordt vrijwel altijd gedaan door toepassing van het Global Positioning System (GPS) in combinatie met map-matching-technieken, waarbij de locatie op de kaart teruggevonden wordt. Ingebouwde systemen gebruiken soms eveneens traagheidsnavigatie, zodat het systeem ook blijft werken als er tijdelijk geen GPS-ontvangst is, bijvoorbeeld in tunnels of tussen hoge gebouwen.

Vaak is er, naast de route-informatie, ook andere geo-informatie beschikbaar, zoals de locatie van het dichtstbijzijnde tankstation, restaurant enzovoorts. Deze locaties worden Nuttige Plaatsen genoemd, ook is de Engelse benaming POI (Points Of Interest) in gebruik.

Bij gebruikmaking van een mobiele internetverbinding hoeven de kaartgegevens en het programma voor het berekenen van de route niet in het apparaat zelf te zitten. Er kan dan ook actuele weer- en verkeersinformatie beschikbaar zijn (dit laatste kan ook met een TMC-functie).

Voor zover het niet gaat om een smartphone kan ook via Bluetooth en een mobiele telefoon een koppeling met internet worden gerealiseerd.

Soms heeft een routenavigatiesysteem aanvullend een dvd-speler of een cd-speler.

Heb je My Routeplanner nuttig gevonden?

Deel My Routeplanner met je vrienden op Facebook.

Het is tijd om uw auto te vervangen door car-sharing, korte termijn verhuur en zelfrijdende auto's ....

Moe van een auto te moeten kopen, onderhouden, verzekeren en wat nog met uw auto? Het antwoord is hier: Moet ik mijn auto vervangen met car-sharing, verhuur en zelfrijdende auto's?

Of ontdek andere bladzijden op My Routeplanner.

My Routeplanner.be Belgiƫ biedt u een duidelijke online wegbeschrijving applicatie. Bovendien zal je op myrouteplanner.be ook lokaal nieuws, verkeersinformatie, en bestemmingsadvies vinden. Herontdek met ons Vlaanderen, Wallonie, onze buurlanden en een heleboel minder bekende plekken. Gebruik dan onze routeplanner om jouw routebeschrijving te berekenen. En als je liever met een autonavigatie of GPS systeem zou willen reizen? Geen probleem, MY ROUTEPLANNER besteed een volledige sectie aan autonavigatie systemen om je helpen kiezen.